Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2023. szeptember 25. hétfő, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Gyutai NOS-program nagykövet
2015-02-03 01:03:14


Eddigi pályafutása legkeményebb fizikai alapozásával készül az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájára a Tomracing Motorsport Team pilótája

Idén is Gyutai Adrián lett a NOS-program nagykövete

Újabb megtisztelő megkeresést kapott Gyutai Adrián. Az idén az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában induló paksi gyorsasági motorost ismételten felkérték a Nem Olimpiai Sportágak, a NOS-program nagyköveti tisztjére. A 24 éves versenyző boldogan vállalta a feladatot, miközben eddigi pályafutása legkeményebb fizikai és pszichikai felkészülését végzi, hogy minél sikeresebben szerepelhessen az olasz bajnokság National Trophy 600-as kategóriában.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonja előtt áll Gyutai Adrián, ugyanis a 24 éves paksi gyorsasági motoros idén a világ egyik legerősebb sorozatában, az olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 kategóriájában – ez a Superstock 600-as bajnoki sorozat – áll majd rajthoz. A Tomracing Motorsport Team versenyzője tavaly egy futam erejéig már belekóstolt az olasz versenyek légkörébe, és a legendás mugellói pályán – ahol életében először motorozott – végül a 10. rajtkockából indulva a 39 fős mezőnyben az öt pontot érő 11. helyen ért célba.
Adrián – aki jó eredménnyel már túl van félévi vizsgaidőszakán – ennek megfelelően eddigi pályafutásának legkeményebb alapozását végzi. A mentális felkészülését továbbra is Lénárt Ágota sportpszichológus irányítja, míg fizikailag éppen ezekben a hetekben kapja meg a legnagyobb terhelést: naponta 10 kilométert fut, edzőteremben időre végzi az erősítő gyakorlatokat, míg a kerékpározás mellett – 30-50 kilométer egy edzésadagja – hetente többször is krosszozik.

„A 2015-ös szezonra való felkészülésem remekül halad, és úgy érzem, mire eljön az első verseny időpontja, sikerül minden szinten csúcsformába lendülnöm. Nagyon hálás vagyok Lénárt Ágotának, aki rengeteget segít abban, hogy a versenyhétvégéken fejben is a maximumot tudjam majd nyújtani. A fizikai felkészülések mellett rengeteget krosszozom, ami megadja számomra az alapokat a márciusban kezdődő tesztprogramig. Idén új motorral vágok neki a szezonnak, éppen ezért a szezon előtti gyakorlásoknak nagyon fontos szerepük lesz. A tervek szerint márciusban kétszer is tesztelhetek több napon keresztül, hiszen amíg Rijekában összecsiszolódok az új versenygépemmel, addig a Misanóban rendezendő kötelező tesztnapokon már a finomhangoláson és a pálya minél jobb megismerésén lesz a fő hangsúly. Boldog vagyok, hogy egy ilyen kemény bajnokságban folytathatom tovább, nagy kihívás lesz számomra, és biztosan rengeteget fejlődhetek és tanulhatok. Célom, hogy egy-két éven belül abszolút felkészülten vághassak bele álmom teljesítésébe, a Supersport világbajnokságon való szereplésbe” – jelentette ki Gyutai Adrián.

A 24 éves paksi motoros ugyanakkor újabb megtisztelő megkeresést kapott, hiszen Hoffmann Pál, a Nem Olimpiai Sportágak (NOS) program projektvezetője arra kérte Adriánt, 2015-ben is legyen a NOS-program egyik nagykövete.

„A sportolanemzet.hu, a Nem Olimpiai Sportágak (NOS) Bajnokai szavazás szervezőjeként sportteljesítménye és emberi kvalitásai alapján kértük fel Adriánt, hogy tavaly év után ismételten legyen a NOS-program és a Bajnoki szavazás nagykövete. Abszolút alkalmasnak találtuk őt minden szempontból arra, hogy népszerűsítse a széles nyilvánosság számára a nem olimpiai sportágakat, és mint nagykövet, legyen az egyik arca a NOS Bajnokai szavazásnak” – árulta el Hoffmann Pál projektvezető.

Gyutai Adrián nagyon büszke arra, hogy idén őt is kiválasztották a nagyköveti feladatok elvégzésére, és úgy reméli, mind a sportpályákon, mind pedig a civil életben méltónak bizonyul e feladatra.

„Nagyon örülök, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság nem olimpiai sportágakkal foglalkozó illetékesei ismét rám gondoltak a NOS-program nagykövetének kiválasztásakor. Természetesen örömmel vállalom el a feladatot, hiszen számomra is nagyon fontos, hogy a nem olimpiai sportágak és az ezeket űző sportolók is nagyobb figyelmet kapjanak, és ismertebbé, elismertebbé váljanak a magyar és a külföldi szurkolók, sportszeretők szemében” – fogalmazott Gyutai Adrián.Szerző: szabadban
Forrás: Tomracing Motorsport Team

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum