Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2023. december 01. péntek, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
TÚR Tour
2006-07-14 07:26:53


 

A TÚR Tour Terve:

A túra első része: Kerékpárral indulunk Budapestről, a Keleti pályaudvarról. Vonattal megyünk Vámosgyörkig, onnan bringázás...

Lényege, hogy 3 nap kerekezés után július 17-én érkezünk Nagyhódosra.
1. nap: Vámosgyörktől eltekerünk Tiszacsegére, szállás sátorban a kempingben.
2. nap: Tiszacsege - Nyíregyháza, vagy ha tudunk eljutunk Nagykállóra, vagy még tovább. Szállás ahogy sikerül, majd a helyszínen kitalálunk valamit. Vagy sátor, vagy kiveszünk egy-két szobát, mit tudom én.
3. nap: Az előző végponttól elhatolunk Nagyhódosra, az első alaptáborba. Innen indul a túra második része.

Ha Te csak az evezésen akarsz részt venni erre is van lehetőséged, egyszerűen utazz vonattal Zajtára július 17-én, ahol különbusszal várunk, ami elszállít Téged is Nagyhódosra. A kerékpárral érkező csapat itt csatlakozik egy kb. 20 fős társasághoz, akik az evezés, a természet, a Túr miatt érkeznek ide, ahogy mi is. Jó csapat lesz. Innen indul az evezős túra az alábbiak szerint:

A túra második része:
3.
nap: Egyéni leutazás esetén találkozó Zajtán, ahonnan különbbusszal beszállítjuk a túrázókat és a csomagokat Nagyhódosra az ifjúsági táborba. Keresd Pataki Ákost, nem fogod eltéveszteni. A táborban  ismerkedési est, tábortűz, hajóbeosztás megbeszélése.
4. nap: Első evezőnap: eligazítás, hajóátvétel a délelőtti órákban. Bepakolás, evezés Sonkádig (15 km 4-5 óra evezés). A "Kis-bukógát"-nál kiszállás, a kenukat átrakjuk az Öreg-túrra, - a másnapi indulás helyszínére - majd tábort verünk a parton.
5. nap: Második evezőnap, evezés Kölcséig, (10 km 4-5 óra), kiszállás a kölcsei Tájmúzeumnál, ahol táborozni fogunk.
6. nap: Harmadik evezőnap, evezés Túristvándiig, ahol az egyetlen, - még ma is - működőképes vízimalom található (10 km 4-5 óra). A parton kézzel dagasztott, kemencében sütött házi kenyér és lángos kapható. Az éjszakát a helyi kempingben töltjük.
A Túrról annyit érdemes megjegyezni, hogy ez egy keskeny, lassú folyású, de annál izgalmasabb folyó. Az izgalmakat a keresztben bedőlt fák jelentik, melyek a víziutat szinte teljesen elzárják. Elvileg minden tavasszal kitisztítják a medret, de ebben nem bízunk, ezért viszünk magunkkal a hajóban fejszét, lombfűrészt, motoros fűrészt, bozótvágót, nádvágót... A Túron éppen az akadályok miatt alakítottunk ki ilyen rövid távokat, hogy ne kelljen sötétben megérkezni az evezés után.
7. nap: Pihenőnap. Túristvándiból felköltözünk Tiszabecsre.(Nézd meg a harmadik térképet) A csomagokat az utánfutó, a résztvevőket lovasfogat szállítja, ami nem egy mindennapi élmény. Út közben Szatmárcsekén és Tiszacsécsén is megállunk, ellátogatunk a Kölcsey Emlékházba és a hírneves Kopjafás temetőbe, illetve megnézzük a Móricz Zsigmond-házat és emlékkiállítást. Táborverés Tiszabecsen az Albatrosz kempingben.
8. nap: Negyedik evezőnap, evezés a Tiszán Szatmárcsekéig. A Tiszán már igen jelentős a sodrás, ezért kb. 3-4 óra alatt leérünk Csekére (25 km). Ezen a szakaszon található a híres "Túr-bukó" három méteres mesterséges vízesése, ahol dögönyöztethetjük elsatnyult testünket.
9. nap: Utolsó evezőnap, délelőtt leevezünk Kisarig (15 km 2-3 óra) és egy kis sziget mellett ütünk tanyát. Délután kirándulhatunk Tarpára, ahol megnézhetjük az igazi kuriózumnak számító tarpai szárazmalmot. Este tábortűz mellett búcsúzunk a Tiszától.
10. nap: Reggel pakolás, majd búcsúzkodás és hazautazás. A kerékpáros szakasz majd erőnléti állapotától függően kitalálja, hogy jön -e visszafelé egy napot bringával, vagy inkább vonatra száll, és 4-5 óra vonatozás után leszáll mocskosan, fáradtan, de a világ legboldogabb embereként a Keletiben.

FONTOS INFÓ: A túrázókat csomagszállító autó kíséri, így csak a napi felszerelést (élelem, ivóvíz, napi ruházat, stb.) kell a kenuban vinni. Kérünk mindenkit, hogy a gyors haladás érdekében a fel- és lepakolásnál a lehetőségekhez mérten segítsen! A kocsiban (utánfutóban) hagyott dolgaidhoz csak a beérkezés után férhetsz hozzá! Hozz szemeteszsákot magaddal, a saját szemetedet naponta gyűjtsd össze és dobd ki! Kérünk Te is járulj hozzá, hogy ez a gyönyörű környezet egyszer valóban tiszta lehessen!

Étkezés: A részvételi díj tartalmazza a reggelit és az esti meleg vacsorát, aminek elkészítésében mindenki ki veszi a részét. Az első három nap értelemszerűen nincs főzés, egyénileg oldjuk meg a kajálást. A részvételi díj az evezés alatti napi 2x étkezést tartalmazza, melyet mi magunk készítünk, az előre megvásárolt alapanyagból.

Szállás: Saját sátorban, part menti kempingekben, táborhelyeken. Nem mindenhol van melegvíz. Sonkádon és Kölcsén vadkempingezni fogunk a Túr partján, ahol WC és fürdési lehetőség sincs.

Költségek: A túra első, kerékpáros szakasza önköltséges, azaz annyiba kerül, amennyit költessz. A kaját, kempinget, egyéni kiadásokat kell fedezni. A túra második szakaszának díja 25.000.- Ft/fő, amely tartalmazza a hajóbérlést, hajószállítást, a csomagszállítást, a kempingek költségeit, a lovaskocsizást Túristvándiból, az étkezést (reggeli, vacsora), a különbuszt Nagyhódosra, a túravezetést és szervezést. (A vizitúrán Pataki Ákos szervezésében veszünk részt, mint vendégek.) A fenti költség tehát tartalmaz mindent, amire az evezés alatt szükséged lehet, de természetesen lehetnek további költségeid, ez itt is egyéni fogyasztásod szerint alakul.

Étkezés: A részvételi díj tartalmazza a második szakaszban reggelit és az esti meleg vacsorát, aminek elkészítésében mindenki kiveszi a részét, ha enni akar.

Szállás: Saját sátorban, part menti kempingekben, táborhelyeken. Nem mindenhol van melegvíz. Sonkádon és Kölcsén vadkempingezni fogunk a Túr partján, ahol WC és fürdési lehetőség sincs.

AJÁNLOTT FELSZERELÉSEK: Személyes okiratok, íróeszközök, sátor, hálózsák, laticel, elemlámpa, tisztálkodó szerek, törülköző, egyéni és általános gyógyszerek, szúnyogriasztó, napolaj, konzervnyitó, bicska, étkészlet,  ruházat (fürdőruha, fehér póló, sapka, napszemüveg, tornacipő, esőköpeny, meleg ruha), szigetelőszalag, szemeteszsák, kötél, hajómosó szivacs, víztároló eszköz. Hozz magaddal vastag cementes zsákot, vagy műanyaghordót, hogy az evezés alatt a holmid ne legyen vizes (élelem, törölköző, stb.). Ügyelj a praktikus csomagolásra, csak a legszükségesebb dolgokat hozd, de azok ne hiányozzanak! Rossz felszereléssel szívás a túrázás, ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot,  segítünk. Nézd meg a Cucc menüpontot...

Képek a 2005-ös túráról: ITT 

Minden egyéb és az elérhetőségek: ITT


 

JELENTKEZZ!!

 

 


A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum