Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. február 18. kedd, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Több ezren a sukorói sportfesztiválon
2009-07-07 12:31:38


Több ezer látogatót vonzott a sukorói sportfesztivál

 

Több mint kétezer-ötszázan adták le nevezésüket a különböző versenyszámokra a július 4-5-én megrendezett T-Mobile II. Vízi Szabadidősport Fesztiválon, és legalább ennyien szurkoltak a parton a versenyzőknek. A Velencei-tónál megtartott esemény a kajak-kenut és a sárkányevezést népszerűsíti, immár második alkalommal. A fesztivál valamennyi korosztálynak kínált programokat, és ezúttal az idő is kedvezett a vízparti sporttalálkozónak. Az idősebbeknek szóló „Masters” bajnokságon még 70 év felettiek is jelentkeztek, és sikeresen vették a kiírt távokat, de minden korosztályban igen komoly mezőny gyűlt össze. A legfiatalabbak az Eszkimó-Indián Játékokon mérhették össze tudásukat, csaknem 700 9-13 év közötti gyerek vállalta az összetett versenyszám teljesítését: 200 méter szlalom pálya megtételét, 2000 méter kajakozást, 1000 méter futást és kislabda célba dobást. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sárkányhajózás is az evezős sportok között. Csakúgy, mint 2008-ban, ebben az évben is a fesztivál adott otthont az Országos Sárkányhajó Bajnokságnak, a Cégek közötti versenynek és a Települések közötti futamnak is. A fesztivált támogató T-Mobile jól ismert „Együtt veled” szlogenjéhez ezen a hétvégén is hű maradt: egy igazi közösségi élményt adott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Tóth A. Péter, a T-Mobile szponzorációs vezetője a szombati versenyszámokat és programokat kísérte figyelemmel. A társaság munkatársa elmondta, minden elképzelésüket felülmúlta az indulók és a résztvevők száma: mintegy ötezren választották ezen a hétvégén a sukorói sportfesztivált. A hatalmas érdeklődés bizonyítja, hogy az élsport mellett a tömegsport is támogatásra érdemes.

– A verseny egy igazi korosztályi bajnokság volt, az általános iskolásoktól egészen a 70 évesekig jöttek el a Velencei-tóhoz, hogy egy fantasztikus közös élményt szerezzenek maguknak, az egész családnak. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen sportesemény támogatása mellett döntöttünk, mert elértük vele a célunkat: a család valamennyi tagja talált magának hasznos és érdekes kikapcsolódást vagy izgalmas megmérettetést. A legemlékezetesebb pillanatokat jelentette számomra, hogy miközben a legkisebbek a hullámokkal küzdöttek, és megpróbálták teljesíteni a 2000 m-es távot, ezzel egyidőben a senior korosztály is ugyanazon a pályán harcolt egymással. Jó érzéssel töltött el az a nyüzsgés, ami a legifjabbak számára kiírt versenyszámokat kísérte. De tiszteletre méltó az a komoly küzdelem és kitartás is, amellyel a seniorok vagy régi versenyzők álltak a starthoz. Igazi családi hétvége volt ez minden résztvevő számára: a gyerekekkel érkező szülőknek azért, mert együtt szurkolhatták végig a versenyeket csemetéikkel, a kajak-kenu társadalom számára pedig azért, mert itt találkozhattak egymással e sportág barátai, aktív és már visszavonult sportolók – fogalmazott a szponzorációs vezető.

 

A legjobbak teljesítményét a T-Mobile ajándékok mellett természetesen érmekkel díjazták a szervezők, melyeket élsportolóinktól vehettek át a dobogóra állók, így többek között Kökény Rolandtól és Beé Istvántól.

– Örülök, hogy ennyi gyereket láttam a rendezvényen, és végignézhettem őket néhány futamon. Sok fiatal választja a kajakozást, a szülők pedig lelkesen kísérik el őket ezekre a megmérettetésekre. De annak is örültem, hogy sok ismerős, aktív és már visszavonult sportolóval is találkozhattam Sukorón – nyilatkozta Kökény Roland világbajnok kajakos.

 

Már szinte hagyománynak számít, hogy minden évben itt találkozik a kajak-kenu sportág apraja-nagyja. A rendezvény vendége volt többek között Vereckei Ákos olimpiai bajnok, Paksy Tímea és Patyi Melinda világbajnokok, Beé István szintén világbajnoki címmel büszkélkedő kajakosunk, aki már tavaly is részt vett a kétnapos eseményen és ellátogattak a rendezvényre a fiatal trónkövetelők közül Molnár Péter és Gönczy Gábor EB ezüstérmesek.

– A múlt évben is jól éreztem magam itt, de úgy láttam, idén még látványosabb programokkal lepték meg a résztvevőket a rendezők. Rengeteg látogatót vonzott a rendezvény a Velencei-tóhoz, és főként a gyerekek száma nőtt a múlt évhez képest – számolt be az idei fesztiválon szerzett tapasztalatokról Beé István élsportoló.Szerző: szabadban
Forrás: Akció PR


Kapcsolódó cikkek:A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum