Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2021. április 17. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
I. JOOLA Magyar Nemz. Bajnokság
2010-10-15 13:02:53
Kategória: Asztalitenisz


Két hét múlva a világ elitje Budaörsön randevúzik – október 13-17-én kerül megrendezésre az I. JOOLA Felnőtt Magyar Nemzetközi Bajnokság

Az angliai Kettering-ben, 1996. áprilisában indult el hódító útjára a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) Pro Tour versenysorozata. Tizennégy évvel ezelőtt a döntővel együtt még további tíz torna került megrendezésre.

http://www.youtube.com/watch?v=bOHQ-nwXYP4 (Forrás PPKO TV) A versenyt élőben interneten közvetíti majd a PPKO Tv az alábbo oldalon:  http://moatsz.ppko.tv/

Az azóta eltelt időszakban a sorozat csak bővült és tovább bővül versenyzési lehetőséghez jutatva a világ minden pontján élő sportolókat. A tizenöt versenyből álló 2010-es Pro Tour program az év ezen szakaszáig már ellátogatott Katarba, Kuwaitba, Indiába, Marokkóba, Egyiptomba, Koreába, Japánba és európai országokba jól példázva ezzel a nemzetközi asztalitenisz életben betöltött kiemelt szerepét, népszerűségét.

Mindez azért sem véletlen, mert ezek az események alapvető szerepet töltenek be a világranglista pozíciók eldöntésében, és ezáltal az olimpiai kvalifikáció kiharcolásában.  

Október 13-17. után már Magyarország is azon nemzetek közé lesz sorolható, mely Pro Tour verseny lebonyolításával látta vendégül a világ elitjét. A Magyar Asztalitenisz Szövetség egyébként rendszeres házigazdája az ITTF égisze alatt futó utánpótlás eseményeknek, azonban a felnőtt korosztályú Pro Tour esemény szempontjából a budaörsi seregszemle debütálásnak számít. Azok számára, akik élénken érdeklődnek a sportág iránt minden kétséget kizárólag igazi csemegéket tartogat majd a vadonatúj budaörsi sportkomplexumban megrendezésre kerülő verseny, hiszen a résztvevő 41 ország 347 sportolója között lesznek világklasszis japán, hongkongi, tajvani, dél-koreai és európai versenyzők, vagy például a kínaiak feltörekvő generációjának képviselői. Egészen konkrétan, olyan illusztris vendégeket üdvözölhetünk majd, mint az ötszörös világbajnok svéd Jorgen Persson, vagy az egyesben és csapatban világbajnoki finálét játszó Jean Michel Saive, akik mára gyakorlatilag a asztalitenisz ikonjainak aposztrofálhatók. A nevezési listán megtalálható a koreai Ryu Seung Min Athén olimpiai bajnoka, a Pro Tour finálé győzelemmel rendelkező Chuang Chih-Yuan, és szerepelnek azon a fiatalabb generáció prominens versenyzői is. A japán Jun Mizutani, a német Ovtcharov és az első Ifjúsági Olimpia kétszeres aranyérmese (csapat és egyes) a szintén japán Koki Niwa. De a szebbik nem képviselőinél szintén elmondható, hogy remek mezőny formálódik. A legtöbb Pro Tour verseny győzelemmel egyesben - szám szerint hattal - a hongkongi Tie Yana rendelkezik majd a résztvevők közül, az ázsiai hölgy a hatodik lesz a kiemelési rangsorban. Érkezik az idei év és a tavalyi esztendő Európa-bajnoka a fehérorosz Viktoria Pavlovich és a német Wu Jiaduo, valamint a románok klasszisai Samara és Dodean, de minden bizonnyal a Budaörsre látogató japán játékosokkal a hölgyek mezőnyében is komolyan kell számolni. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a felkelő nap országának képviselője Ai Fukuhara lesz a legmagasabban rangsorolt a nőknél. És persze ott lesznek a mezőnyben a magyar hölgyek és urak a hétszeres Európa-bajnok Tóth Krisztinával, a kétszeres Európa-bajnok Póta Georginával és a csapatban kontinensbajnoki címmel rendelkező Lovas Petrával, valamint Európa legnagyobb klubcsapatában játszó Jakab Jánossal és a 2010-es Csapat Világbajnokság meglepetésemberével Kosiba Dániellel az élen.

A résztvevő 34 fős magyar versenyzői keretben lehetőséget kapnak majd az idei és a tavalyi esztendő utánpótlás világversenyein meghatározó szerepet játszó fiatalok, például Madarász Dóra, Ambrus Krisztina, az Ifjúsági Olimpia 4. helyezettje Lakatos Tamás és a 2010-es utánpótlás EB küldöttség legeredményesebb versenyzője Szita Márton. 

Érdekes színfoltja lesz a versengésnek az is, hogy a versenyzők küzdelmeit egy egykoron szintén világklasszis játékos koordinálja majd. Karl Jindrak, aki az ITTF versenyigazgatójaként érkezik Magyarországra tíz alkalommal nyert párosban Pro Tour versenyt az egyes világbajnok Werner Schlagerrel, többek között azt az elsőt még 1996-ban mellyel elindult ez az egész versenysorozat.

Végezetül a torna minden bizonnyal tovább színesíti majd Budaörs városának egyébként is gazdag asztalitenisz életét, hiszen a Magyar Csapatbajnokságban és a környező országok részvételével zajló nemzetközi kupában meghatározó szerepet tölt be a város női klubcsapata, de a klub események rendezésben is jeleskedett az elmúlt években, számos kiemelt hazai felnőtt és utánpótlás versenynek otthont adva.Szerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum