Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2023. szeptember 25. hétfő, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Gyutai Adrián Vallelungában
2016-05-18 01:09:51


A Korda Racing 25 éves motorosa Vallelungában a poklok legmélyebb bugyrait is megjárta a CIV National Trophy 600 kategória bajnoki rajtján

Gyutai Adrián: „Nagyon csalódott vagyok, de felállok innen is”

Noha a felkészülés és a tesztek alapján akár az élmezőnyben is végezhetett volna a 2016-os olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában versenyző Gyutai Adrián, sajnos azonban semmi sem jött össze a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is debütáló versenyző. A Korda Racing pilótája a duplafutamos szezonnyitón, Vallelungában többször hatalmasat bukott, kétszer is megbüntették, így esélye sem volt a pontszerzésre. Sőt, már az is hatalmas bravúrnak számított, hogy a vasárnapi futamon egyáltalán rajthoz tudott állni, illetve be tudta fejezni a versenyt.

Eddigi pályafutása legkeményebb felkészülését zárta le Gyutai Adrián, aki idén is a CIV National Trophy 600 kategóriában versenyez. A hétvégi szezonnyitóra éppen ezért optimistán utazott el a Korda Racing motorosa, ugyanis a versenynek is helyszínt adó vallelungai pályán kétszer is tesztelt, és mind a verseny, mind pedig a tartalékmotorján – Honda CBR 600 – olyan köridőket ért el a versenyszimulációk alatt, ami igencsak bizakodásra adott okot. A 25 éves paksi motorosnak azonban a csütörtöki újabb tesztnaptól kezdve semmi sem jött össze: az igencsak változékony időjárási viszonyok között – ami az egész hétvégére jellemző volt – már ekkor kicsúszott, és senki sem gondolta ekkor, hogy ez az esés egy lavinát indít el. A pénteki szabadedzést remekül kezdte Adrián, ám amikor a tempóját fokozni szerette volna, hatalmasat esett egy olajfolton, ami az előtte haladó boly egyik versenyzőjének motorjából került a pályára. Mint később kiderült, ez a bukás döntően befolyásolta az egész hétvégét: a versenymotoron még a blokk is tönkrement, használhatatlanná váltak a futóművek, valamint a Honda váza is megsérült. Valamint Adrián lelke.

Mert ettől kezdve mindenbe hiba csúszott. Az első időmérőn a tartalékmotorral a 12. legjobb köridőt teljesítette, ám utólag megbüntették és hátrébb sorolták pályaelhagyás miatt. A második időmérőn esélye sem volt a Korda Racing motorosának a javításra, ugyanis sokadszorra is esni kezdett az eső. Ám ekkor úgy tűnt, az esőben rátalált a csapat a helyes útra: Adrián az 5. helyen állt a tréning utolsó köréig, ám ekkor behívták a bokszba, és a folyamatosan felszáradó pályán hirtelen kilencen is megelőzték.

A délutáni futam szintén vizes körülmények között lett megrendezve, és a 25 éves paksi versenyző pályafutása egyik legjobb rajtját bemutatva már a 9. helyen száguldott, amikor ismét hatalmasat bukott. Nem titok, ekkor az is felmerült, Adrián kihagyja a vasárnapi futamot, ám a csapat egész éjjel dolgozott, és reggelre a maradék alkatrészekből ismét összerakta a Hondát. Ám azt mindenki tudta, az a motor már nem az a motor, amivel a teszteken remekelt a magyar versenyző. Így is sikerült teljesíteni a második futamot, amely után – mintegy kitéve a pontot erre a szörnyű hétvégére – megint megbüntették Adriánt pályaelhagyás miatt, aki így a 22. helyen végzett. A Korda Racing motorosa számára nagyon nehéz lesz ebből a gödörből felállni, de a július eleji, Mugellóban rendezendő második bajnoki fordulóban lesz lehetőség a javításra.

„Borzasztó hétvége volt, egyszerűen semmi sem jött össze. Amikor péntek reggel elestem egy olajfolton, és láttam, hogy a motor teljesen rommá törött, már nehezen tudtam koncentrálni. A tartalék motort kellett használnom, ami nem olyan, mint az elsődleges, így az időmérőn nem tudtam menni egy jól összerakott kört sem, ráadásul még meg is büntettek, így nagyon hátulról kellett rajtolnom. Az első vizes versenyen a rajtom jól sikerült, előre tudtam jönni nagyon sok helyet, de az első körben a hideg gumik miatt megint elestem. Nem tagadom, a nagy akarásnak egy újabb bukás lett a vége, mert egy kicsit sok volt a tempóm az elején. A második versenyen már a motorom közel sem volt száz százalékos, egyszerűen a pénteki és a szombati hibák miatt már nem volt alkatrészünk, néhány elektronikai dolog nem is működött. Nagyon szenvedtem az egész verseny alatt, már annak is örültem, hogy leintett a kockás zászló. Nagyon csalódott vagyok, hiszen a tesztek alapján nagyon jó eredményekre számítottunk, de sajnos így alakult. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez még csak az első verseny volt, így bőven van időm kijavítani ezt a balul elsült hétvégét. A csapattól és mindenkitől elnézést kérek, adtam nekik munkát bőven. Mugellóban viszont már ott leszünk a helyünkön, hiszen minden adott. Köszönöm mindenkinek a rengeteg segítséget és támogatást, a következő versenyen bizonyítani fogunk” – jelentette ki Gyutai Adrián.

Gyutai Adrián 2016-os versenynaptára
Olasz Bajnokság (CIV) National Trophy 600
2016. 05. 14-15. Vallelunga (dupla futam) – 1. verseny: bukás, 2. verseny: 22. hely
2016. 07. 01-03. Mugello
2016. 07. 29-31. Misano
2016. 09. 02-04. Imola (dupla futam)
2016. 10. 07-09. MugelloSzerző: szabadban
Forrás: B. Molnár L

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum