Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2021. április 17. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
V4 Nemzetközi Kerékpárverseny
2016-04-27 02:07:56


Együtt biciklizett Gilberto Simoni, Dr. Szabó László és Somogyi Zoltán

Budapestről startol a negyedik V4 Nemzetközi Kerékpárverseny

Gilberto Simoni, kétszeres Giro d’Italia győztes, Dr. Szabó László, külgazdasági és külügyminiszter helyettes, Beata Jaczewska, a Visegrádi Alap igazgatója, Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója és Somogyi Zoltán, műsorvezető is nyeregbe pattant a V4 Nemzetközi Kerékpárverseny különleges sajtóeseményén. A csapat a WestEndtől a Külügyminisztériumig tekert, hogy kicsit megízlelje a szombati verseny hangulatát.

Szombaton ugyanis immáron negyedik alkalommal dördül el a startpisztoly a WestEnd City Center főbejárata előtt. Déli 12 órakor kezdetét veszi a V4 Nemzetközi Kerékpárverseny magyar szakasza, melyen hét ország biciklistái vágnak neki a Budapesttől Pannonhalmáig tartó 176,3 kilométeres szakasznak. Az idei verseny magyar szakaszának fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Idén április 23-án rendezik meg a már hagyományteremtő negyedik V4, azaz a Visegrádi Négyek Nemzetközi Kerékpárverseny magyar szakaszát Budapest és Pannonhalma között. A V4 gondolata 2013-ban született meg lengyel kezdeményezésre, majd a tagországok - Csehország, Szlovákia és Magyarország - folytatták a remek együttműködéshez kapcsolódó versenysorozatot. A sorozat keretein belül mind a négy országban egy-egy 1.2-es besorolású egynapos viadalra kerül sor” – nyitotta meg a V4 hivatalos sajtótájékoztatóját Somogyi Zoltán műsorvezető.

„Idén jubilál a Visegrádi Négyek, ugyanis 25 éves múltra tekint vissza a négy ország együttműködése. A hagyományteremtő kezdeményezés, amely révén immáron negyedik éve rendezik meg melyhez a kerékpáros versenyt mind politikai, gazdasági, kulturális és sportszakmai szempontból nézve rendkívül fontos esemény, mely szorosan összekapcsolja ezt a négy országot. Ha a Visegrádi négyek gazdasági teljesítményét összeadjuk, akkor a világ tizenötödik legnagyobb gazdaságáról beszélünk. A kerékpárverseny azért is nagyon jelentős, mivel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenynaptárába bejegyzett olimpiai kvalifikációs verseny is egyben, része a Europe Tour sorozatnak, valamint az indulók a katari világbajnokságra is kijuthatnak az itt szerzett pontokkal. Ugyanakkor a magyar szakasz végpontja, Pannonhalma történelmi szempontból is kiemelkedő, ezzel Magyarország hírnevét is öregbíti. Nagyon sok sikert kívánok előre is a versenyzőknek, remélem, hogy a negyedik V4 kerékpárverseny által a magyar szociális, kulturális kapcsolatok is úgy fognak pörögni, mint a verseny alatt a kerékpárok kerekei. Bízom benne, hogy minél több amatőr indulóval találkozhatunk majd a profik mellett” – adta meg a lendületet szavaival a rajthoz állóknak Dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Beata Jaczewska, a Visegrádi Alap igazgatója szerint örömöhír, hogy a négy nemzet egyre inkább közeledik egymáshoz az együttműködés által, jobban megértik egymást, mint korábban, ezért hiszi, hogy az elmúlt 25 évnél is hosszabb közös jövő áll a V4 tagországai előtt.

„A Budapest-Pannonhalma magyar szakaszon összesen hét ország indulói tekernek majd, minden ország 5-5 csapatot delegál a futamra. A Visegrádi Négyek országain túl Ukrajnából, Ausztriából és Spanyolországból is érkeznek versenyzők, így igazi nemzetközi megmérettetésre számíthatunk. A magyar csapat körülbelül 120 fővel rajtol, a teljes hazai élmezőny jelen lesz, összesen 9 professzionális gárda, 2 regionális és további 9 klubcsapat áll előreláthatóan rajthoz szombat délben. A verseny összdíjazása nettó 1,1 millió forint. A start pillanatában a kerékpársport két ikonikus alakjával is találkozhatunk, ugyanis ott lesz a kétszeres Giro d’Italia bajnoka, Gilberto Simoni, valamint Nico Mattan is. A népes mezőny Budakeszi, Telki, Zsámbék, Bicske, Zirc és Csesznek érintésével érkezik majd meg Pannonhalmára” – beszélt az indulókról Törzsök Zsolt, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke.

A sajtóeseményen a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója, Prosits Attila is jelen volt, aki elmondta, hogy a kezdetektől támogatják a nagy múltra visszatekintő eseményt, melynek szellemiségével, kulturális és gazdasági tartalmával maximálisan azonusulni tudnak.

„A rendezvény célja, hogy közelebb hozza a kerékpározást a csak hobbibiciklistákhoz is, hiszen a kétkerekűzés örömeit bárki élvezheti, legyen az amatőr vagy profi sportoló. Valamint szeretnénk a Visegrádi Négyek szellemiségét, az összefogás fontosságát is hangsúlyozni, melyekkel igazi értékeket adhatunk át egymásnak és egységet teremthetünk a különféle kulturájú országok között” – foglalta össze röviden az eseménysorozat céljait Prosits Attila.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra Magyarországon lehetek, hiszen 2014-ben már egy másik verseny vendégeként jártam itt. Megtisztelő, hogy egy ilyen hagyományteremtő, nagyszabású kerékpáros esemény egyik nagykövete lehetek. Anno profi versenyzőként több mint 700 ezer kilométert tettem meg két keréken, most már kedvtelésből űzöm ezt a remek sportot, túrázgatok, jártam például Costa Ricán, de a Himaláján is. A biciklizés egy hatalmas szabadságérzetet ad nekem, ami leírhatatlan élmény. Mindenkit szeretnék bíztatni arra, hogy vegyen részt szombaton ezen a kiemelkedő megmérettetésen és amatőrként is bátran álljon oda a rajthoz, mert a végén azt fogja mondani, hogy megérte” – buzdít mindenkit a kétszeres Giro d’Italia győztes, Gilberto Simoni, aki annak idején a nagy bajnokok hatására döntött a versenyzés mellett.

A V4 Nemzetközi Kerékpárversenyhez kapcsolódik a két napos Bringa Weekend is, mely színes programokkal várja a családosokat a WestEnd előtti Eiffel téren és a Váci úti Promenádon.

„Pénteken 13 és 19 óra között, szombaton pedig délelőtt 10 órától egészen este 18 óráig várnak mindenkit biciklis bemutatókkal, lélegzetelállító triál showkkal, ezek mellett ki lehet próbálni, hogy milyen egy keréken egyensúlyban maradni, valamint Zöldturmix Bár is lesz az egészséges életmód szerelmeseinek. Ha mindez pedig még nem lenne elég, egy asztrológus azt is megmondja, hogy milyen kerékpár illik hozzád a csillagjegyed szerint” – mesél a további programokról Somogyi Zoltán.

Az országúti kerékpárverseny következő szakaszait Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban rendezik, utóbbi helyszínen lesz az összetett eredményhirdetés is.Szerző: szabadban
Forrás: justcreative.hu

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum