Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. július 14. kedd, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
EQUIFEST – A LÓ ÜNNEPE - fellép a Cadre Noir de Saumur
2008-07-02 21:06:47
Kategória: Lovak


A HUNGEXPO Zrt. és a Francia Intézet meghívására először lép fel a közép-kelet-európai régióban a saumuri Cadre Noir lovasiskola idén októberben a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont új, multifunkcionális pavilonjának ünnepélyes átadása alkalmából. Előadásukat a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar kíséri Christian CIUCA karmester vezényletével. A Cadre Noir de Saumur francia lovasiskola egyedülálló műsorát az EQUIFEST - A LÓ ÜNNEPE fesztivál és kiállítás keretében október 18-án este a G pavilon avatógáláján, illetve 19-én délután láthatják az érdeklődők. A lovas életet kedvelők számára kihagyhatatlan, páratlan eseményre a Ticket Express irodáiban megkezdődött a jegyértékesítés. Az EQUIFEST október 17-én szakmai nappal nyit, ahol különböző szakmai konferenciák és üzleti találkozók várják a szakembereket. A hétvégén pedig a hazai lovas sport elitjének látványos magyaros bemutatói is várják a közönséget a kiállításon. A nagyszabású eseménysorozat gyémántfokozatú támogatója a Generali Biztosító, aranyfokozatú támogatója a Szerencsejáték Zrt., médiapartnere pedig az MTV. A Magyar Televízió az Equifest programsorozatról és a Cadre Noir de Saumur magyarországi ősbemutatójáról összeállítást készít, amelyet decemberben tűz műsorra.

 

CADRE NOIR DE SAUMUR

Először mutatkozik be Magyarországon a Cadre Noir de Saumur, a Francia Nemzeti Lovasiskola. Különleges előadásukat a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar kíséri. A zenekar tavaly ünnepelte megalakulásának századik évfordulóját. A Cadre Noir de Saumur produkcióját és a magyaros előprogramot két alkalommal láthatják majd az érdeklődők a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont új G pavilonjában, október 18-án este 20 órától a pavilonavató gálán, illetve másnap délután 14.00 órától. A saumuri lovasiskola a napóleoni birodalom bukásakor, 1815-ben alakult, melynek célja egy elit lovas testület kiképzése, lovaik hadi célokra való használata volt. A lovas oktatókat fekete egyenruhájuk különböztette meg, innen a „Cadre Noir” elnevezés. A következő századot a lovas sport megjelenése és a hadsereg gépesítése határozta meg. A Cadre Noir addigra már élő nemzeti értékké vált. A szabadidős lovaglás és a versenyzés térnyerésekor a francia állam, a Sport Minisztérium gyámsága alatt létrehozta a Francia Nemzeti Lovasiskolát. A Cadre Noir lovastisztjei 1972 óta mint civilek folytatják eredeti küldetésüket: a versenyszerű és szabadidős lovaglás szakmai képviselőinek oktatását és lovaik francia koncepció szerinti dresszírozását, melyet a könnyedség, a finomság, a ló és lovas teljes összhangja jellemez.

 

EQUIFEST – A LÓ ÜNNEPE

Európa lovas nemzeteinek és kultúráinak találkozása

 

„Európa nagy lovas nemzeteinek és kultúráinak találkozása Európa szívében” – a mottója a nemzetközi lovas fesztiválnak, és kiállításnak, amely a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont megújulásának, az új G pavilon avató gálájának ünnepi programsorozata. A lovas turizmus, a lovas élet bemutatása és népszerűsítése közel tíz évig a HUNGEXPO Zrt. rangos turisztikai kiállítása, az UTAZÁS programjai között szerepelt, melyet idén a hagyományteremtés szándékával nagyszabású eseménysorozat, az EQUIFEST - A LÓ ÜNNEPE vált fel. A lovas múlt hagyományát idéző esemény a lovas élet képviselőinek önálló bemutatkozási lehetőséget kínál a C pavilonban. Az UNIC és a Pays de la Loire régió szervezésében felépülő francia faluban, illetve a HUNGEXPO Zrt. magyar falujában a hazai és külföldi lovas turisztikai vállalkozások, szervezetek, panziók, lovas kellék- és felszerelés készítők kínálatából válogathatnak a látogatók.

Jegyrendelés: http://www.alounnepe.hu/jegyrendeles


Az izgalmas lovas produkciók két helyszínen zajlanak majd. A G pavilonban láthatja a közönség a Cadre Noir fellépését, illetve annak előprogramjaként a magyaros bemutatót, a C pavilonban kialakított manézsban pedig a hazai lovas sport kiválóságainak előadását élvezhetik az érdeklődők mindkét napon. A magyaros előprogram keretében látható lesz Kassai Lajos lovasíjász-, a Mészáros gyerekek és Dallos Zsófi produkciója és egy látványos ugró show. A C pavilon manézsában szombaton és vasárnap folyamatosan zajlanak majd a különböző látványos előadások. Látható lesz többek között Pénzes Gábor huszárbemutatója, Páska Ildi és a magyar válogatott „voltizs”, azaz lovastornász produkciója, Balogh Menyhért kaszkadőr előadása, Dallosék díjlovaglás bemutatója, Kis Bianka zenés díjlovas kűrje. A kétnapos programban szerepel még western verseny és bemutató, Pas-de-deux páros verseny, karusszel lovaglás, lovas katonai alaki foglalkozás, és természetesen ló fajtabemutató is.

 

SIKERES ORSZÁGOS GYERMEKRAJZ ÉS FOTÓPÁLYÁZAT

 

A lovaglás, a lovas élet népszerűsítése a célja annak az országos gyermekrajz- és fotópályázatnak, amelyet a HUNGEXPO Zrt. indított a hazai általános- és középiskolások számára. A meghirdetés óta több mint kétszáz alkotás, rajz, illetve fotó érkezett be a HUNGEXPO Zrt.-hez. A jövő festő és fotóművészeinek alkotásait az EQUIFEST – A ló ünnepe honlapján, a www.alounnepe.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők. A közönség október első hetétől az interneten keresztül szavazhat majd a legjobbnak ítélt alkotásokra.

 

G, AZ UNIVERZÁLIS PAVILON

 

Az új, multifunkcionális pavilon, a két fogadócsarnok, a pavilonokat összekötő látványos passzázs felépítésével, illetve a teljes terület felújításával, megszépítésével az utóbbi három évtized legjelentősebb, 20 millió euró értékű fejlesztési programja valósult meg a tulajdonos GL events beruházásában a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az új G pavilon a legmodernebb építészeti megoldásoknak köszönhetően nemcsak kiállításoknak, hanem különböző eseményeknek, mint például lovas versenyeknek és bemutatóknak is kiváló helyszínt biztosít. A „G” belmagassága 12 méter, belső tere pedig oszlopok nélküli. A pavilon mobil falakkal két részre osztható, így egyidejű rendezvények, akár 2000-3000 fős, igényes programok lebonyolítására is alkalmas. Az új multifunkcionális pavilon kiemelkedő esztétikai és magas szintű technikai adottságai révén a kiállítói műszaki igényeknek is maximálisan eleget tesz. Az épületben intelligens füst- és tűzérzékelő automatika és mechanika, kamera rendszer, hangosító hálózat, telefon-, kábel és TV hálózat, valamint WIFI rendszer is működik.

 

MTV, az EQUIFEST MÉDIATÁMOGATÓJA

A Magyar Televízió közszolgálati feladatait teljesítve gondoskodik a nézők igényes szórakoztatásáról. Az Equifest programsorozat médiatámogatójaként felvételt készít a Cadre Noir de Saumur francia lovasiskola magyarországi ősbemutatójáról. Az erről készült összeállítás decemberben lesz látható a képernyőn.

 

 

További információk és letölthető fotók: www.hungexpo.hu  www.alounnepe.huSzerző: szabadban
Forrás: HUNGEXPO Zrt

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum