Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. június 02. kedd, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
JEANNEAU CAP CAMARAT 755
2005-10-24 15:10:53


JEANNEAU CAP CAMARAT 755

A Jeanneautól megszokott finom design, jó minőség és összetéveszthetetlen megjelenés. Ez a Cap Camarat. A hajó számos apró ötlettel és a használat során értékes figyelmességgel lepi meg a tulajdonosát. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egyszerű az egész. Valahogy olyan ez, mint amikor Ian Thorp úszását nézzük az olimpián. Nincs benne semmi különös, egyszerűen "csak" úszik, egyszerűen "csak" mindenkinél gyorsabban. Ilyen a Cap Camarat is. Igen, Thorp tökéletesen úszik, igen, ez a hajó tökéletes!

Ha valami tetszik, akkor azzal szívesen foglalkozunk. A Jeanneau hajók rendszerint képesek arra, hogy elnyerjék az ember szívét. Harmonikusan összeválogatott színek, jó minőségű fa és műanyag, kellemes tapintású bőr. Mindez persze más hajókat is jellemezhet. Akkor mi az a plusz, amit a Cap Camarat adni képes, mitől látjuk ezt a hajót igazán szépnek, és miért fog el a vágy, hogy birtokoljuk? Igazából nem tudom. Ha tudnám, valószínűleg már régen egy komoly hajógyár formatervezője lennék. Egy biztos, egészen vékony az a mezsgye, amin mozogni lehet. Hiszen a Cap Camarat valóban a régi idők klasszikus motorosaira emlékeztet. Kétségkívül megtaláljuk benne a mai retro irányzat valamennyi jellemzőjét. A hajó azonban ennek ellenére modern, és úgy is viselkedik, mint a legjobb modern társai. Minden megvan benne, amire szükségünk lehet.  Egy kétszázötven lovas Suzukival teszteltük. A maximális megengedett motorteljesítmény 2 x 200 lóerő, így nem kellett attól félnünk, hogy a mi „kis” motorunkkal széthajtjuk a gépet. Mindenesetre 1550 kilogramm ide vagy oda, 400 lóerővel kergetve bizony ütős kis gép válik a francia cirkálóból. A hajótest formája meredek orr-résszel kezdődik, amely szinte teljesen kiegyenesedik, amikor találkozik a gerincvonallal. A V alak egy kicsit tovább tart, egészen a kormányosállásig, és csak utána laposodik siklóvá a test. Ez az építés megfelelően tengerállóvá teszi, és a stabilitása is megmarad. A motor annyira simán jár, hogy rá kell néznem a műszerekre, nehogy ráindítsak. A Cap Camarat jól reagál az irányváltásokra, és viszonylag szűk helyről is szépen ki tudunk állni. Alapjáraton csurgunk ki a kikötőből.

Az elegáns cockpitban két kényelmes forgatható ülés, nagyon szép diófa műszerfal és egy finoman kidolgozott hátsó pad jár az alapárért. A mi hajónkban lévő gyönyörű lakkozott asztalért már felárat kérnek, mint ahogy a tíkfa padlóért, a fedélzetdíszítésért, a nyitható fedélzeti ablakért és a napozófedélzeti matracokért is.

A kabinba egy eltolható plexiajtón át, műanyag lépcsőkön lehet lejutni. Vitorlázószemmel nagyon szűkös bent a hely, de azért ha nincs más megoldás, vagy ha nagyon akarja, két ember aludhat itt. A cseresznyefa bútorzat régi, békebeli idők hangulatát árasztja. Kis egylapos főzőt és egymedencés mosogatót találunk itt. Körben az ágy mellett polcok várják az apró holmikat. Meglepő, hogy sikerült kialakítani egy szeparált vécét. Ez mindenesetre segíthet hosszabb túrára csábítani a lányokat. Persze, őket sokkal jobban vonzza az, ami a kabin felett van. Igen, eltalálták, a napozófedélzet. Tudják ezt a franciák is. Ennek a hajónak olyan pazar napozófedélzete van, hogy egészen biztosan nem kell majd győzködni az asszonyt, hogy ez a megfelelő családi hajó. A dolog szépsége az, hogy ezt a napozót egy hirtelen ötlettől vezérelve is meg lehet közelíteni. A hajó két oldalán a reling és a kabinfal között kényelmes hely van a közlekedésre. Nem hiába, hajósnép a francia! A hatalmas orrfedélzet miatt azonban hátul alig marad hely. A cockpit tágas, de farfedélzetről egyáltalán nem beszélhetünk. A fürdőlépcső és környezete egyszemélyes, így hát nem ez a hajó lesz a kedvenc vízisívontatónk. Bár, ha nincs más megoldás, azért hátul találunk két vonógyűrűt. Ami viszont még egy érv lehet a család előtt, az az "egyszemélyes" fürdőfedélzeten kialakított, nyomás alatt működő zuhany szépen kidolgozott tíkfaráccsal és fürdőlétrával.

A kikötő előtt felvettük a fordulatot és siklattunk egy jót. A motor alig ment pár órát, ezért nem hajtottuk meg nagyon a gépet. Így is kiderült, hogy ez a hajtómű is jól elbír a testes franciával. Forogtunk, billegtünk, a lehetőségekhez mérten a legnehezebb feladat elé próbáltam állítani, de nem jártam sikerrel. Nem tudtam kibillenteni kissé sztoikus nyugalmából. Talán még nevetett is rajtam. "Öreg, engem komolyabb vizekre terveztek!" El kellett ismernem, hogy igaza van. Mindent figyelembe véve kijelenthetem, hogy a Cap Camarat 755-ös egy nagyon jó túrahajó, és persze a kikötő díszeként sem utolsóSzerző: szabadban
Forrás: Hajó Magazin

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum