Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2019. augusztus 24. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Látványos gála zárta a műkorcsolya EB-t
2007-01-29 17:21:25


 

A műsor a résztvevő országok zászlóinak felvonulásával, illetve a részvevők bemutatásával kezdődött, ezt követően egymás után következtek a számok ötödik, negyedik, harmadik, második, végül pedig első helyezettjei. Szinte valamennyi fellépő belopta magát a közönség szívébe különleges előadásával, de az egyik üde színfolt kétségtelenül a férfiaknál ötödik orosz Andrej Lutaj szereplése volt, aki bámulatos breaket mutatott be. A rapslágerekből összeállított zenére háton pörgést, lólengést idéző tenyéren táncolást és persze egy-két tökéletesen kivitelezett ugrást is láthatott a 4800 férőhelyes csarnokot most először megtöltő publikum.

A legnagyobb sikert azonban a párosoknál bronzérmes Siudek-házaspár, Dorota és Mariusz aratta, mivel most köszönt el a hazai közönségtől, ugyanis pályafutása utolsó versenye, a tokiói világbajnokság lesz. Előadásuk után több száz plüssállatot és virágcsokrot kellett felszedni az erre a feladatra alkalmazott seregnyi kislánynak.

A gála a fináléval zárult, melynek során valamennyien visszatértek a jégre és mindannyian bemutattak egy-egy figurát, forgást, emelést vagy ugrást. A következő, 2008-as Európa-bajnokságnak Zágráb ad otthont.

Sebestyén nem adja fel

Noha az előjelek magyar szempontból sikeres kontinensviadalt sejtettek, végül igen szerencsétlenül alakultak a versenyek a varsói jégcsarnokban."Nincs mit mondani. Mindössze egy triplát ugrott a kűr során.Tavaly óta tart a hullámvölgy, azóta nem találja önmagát. Valami megtört nála. Juli nagyszerű korcsolyázó, de versenyen kell jól teljesíteni. Sajnos nehezen viseli, ha nyomás, eredménykényszer nehezedik rá” - értékelte Sebestyén szereplését Jurek Eszter szakágvezető.

Sebestyén Júlia rendkívül csalódott, hogy nem állhatott dobogóra az Eb-n, de nem adja fel, mert tudja, hogy képes nagyszerű teljesítményre.

"Ha idénybeli bármelyik korábbi kűrömet futom, biztos a harmadik hely. A legrosszabbkor teljesítettem a leggyengébben, pedig egy igazán jó szabadkorcsolyázással a bronzéremnél is jobban szerepelhettem volna" - kesergett a 2004-ben, Budapesten kontinenselső tiszaújvárosi versenyző.

Pavukot lepontozták

A 18.-ként végzett Pavuk Viktóriáról Jurek elmondta, hogy önmagához képest jól teljesített, mert még mindig érzi sérült lábát, ugyanakkor megjegyezte, szerinte az új pontozási rendszerben a bírók rendre alulértékelik a teljesítményét.

"Előadása nem sokkal volt rosszabb, mint amikor három éve, Budapesten negyedik lett. Akkor nem esett el és a tripla Lutzból sem lépett el, de ez nem jelenthet ilyen sok helyet. Sokan azt mondják, hogy lassúak a forgásai és lépéssorai, de ezzel nem értek egyet" - alkotott véleményt Jurek a budapesti hölgy teljesítményéről.

Ami talán a nők gyenge szereplésénél is fájóbb, hogy a kűr előtt hetedik Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpárnak vissza kellett lépnie. A duó férfi tagja ugyanis a péntek délelőtti edzésen, amikor éppen a szabadprogramot gyakorolta, egy szerencsétlen mozdulatnál eltörte a lábát. Elek szombaton hazautazott, és mint kiderült, szárkapocscsonttörést szenvedett, amit már meg is műtöttek: nyolc csavart és egy lemezt ültettek a bal lábába.

Márciusban VB Japánban

"Egyelőre nem tudni, mikor kezdhetjük újra az edzéseket, de két hónapig, amíg gipszben lesz a lábam, biztosan nem, így a márciusi vb-ről lemaradunk" - mondta Elek Attila, akit így öccse, György helyettesít majd párjával, Nagy Zsuzsannával a Japánban rendezendő viadalon.
"Hoffmannékat nagyon sajnálom, mert rengeteget fejlődtek az elmúlt egy évben, és ez meglátszott az eredményeiken is, hiszen korábban 10. volt a legjobb helyezésük, most pedig akár az első hatban is végezhettek volna" - mondta a kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes egységről Jurek.

A szakágvezető értékelésében hozzátette, a vb-n szerinte minden másként alakul majd: "Japánba egy-egy nő és jégtáncpár mehet.A nőknél Juli lesz az induló, mert az ob-n és az Eb-n is jobban szerepelt Vikinél, míg jégtáncban a most 20. Nagy Zsuzsanna, Elek György duó indulhat Elek Attila sérülése miatt. Egyébként meggyőződésem, hogy Juli nagyon jó lesz a vb-n, mivel a mostani gyengébb Eb-szereplés révén nem lesz rajta nyomás. Csak az a probléma, hogy Varsóban akár aranyérmet is nyerhetett volna egy közel hibátlan kűrrel, míg Japánban ez valószínűleg dobogót sem ér majd, mivel ott a japánok, amerikaiak révén sokkal erősebb lesz a mezőny".Forrás: MOB

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum