Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2024. február 22. csütörtök, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Tavaszra gazdiknak
2014-04-10 08:03:00


Ezekre érdemes figyelniük tavasszal a gazdiknak!

 

Egy házi kedvenc hatalmas szeretetet képes adni gondos és felelős gazdájának, sok esetben a család teljes körű tagjává válik. A gondozással járó feladatok mellett azonban jelentős váratlan kiadásaink is lehetnek, ezeket jobb megelőzni vagy előre felkészülni rájuk! A Groupama Garancia Biztosító tapasztalatai alapján a kisállat balesetek állatorvosi költsége 10-100 000 forint között is lehet, egy megfelelő lakásbiztosítással azonban akár ezeket is kivédhetjük.

Megközelítőleg 3 millió kutya és legalább ennyi cica él a magyar háztartásokban. A házi kedvenc tulajdonosok pénztárcájának jelentős kiadást jelenthetnek a kisállat tartásával, gondozásával járó várt és váratlan költségek. „A házi kedvencek alapvető szükségleteinek ellátása mellett nem szabad megfeledkeznünk a kötelező oltásokról, kezelésekről sem. Ezen felül előfordulnak eseti kiadások is, ilyenek a komolyabb sérülések, balesetek, amelyek vagy egyszeri nagyobb kiadást, vagy pedig súlyos baleset következtében akár többszöri költséget is jelenthetnek a kötelességtudó gazdik számára” - mondta Török Miklós, a Groupama Garancia Biztosító Lakossági Vagyonbiztosítási főosztályának vezetője.

Dr. Juhász Tamás, a XI. kerületi Dr. Juhász Tamás Kisállatkórház alapítója szerint tavasszal a legtöbb gondot az ivarzó kisállatok okozzák. Az izgatott kedvencek ilyenkor gyakran kiszökhetnek a kertből és akár egy másodperc alatt elrohanhatnak a sétáltató gazdi mellől. Bár a kötelező chip beültetésnek köszönhetően a korábbinál jóval nagyobb az esély arra, hogy elkóborolt kedvencünk egyszer csak hazaérkezzen, az autós forgalommal szemben azonban már nem nyújthat védelmet.

„Amennyiben az állat nincs ivartalanítva, tavasszal a gazdiknak fokozottan ügyelniük kell arra, hogy a kerítés vagy a bejárati ajtó megfelelő, zárt állapotban legyen, és véletlenül se tudjon kiszökni rajta a kisállat” - mondta a szakértő. Az állatorvos szerint, ha nem kívánjuk pároztatni kutyánkat, macskánkat akkor kortól függetlenül érdemes az ivartalanítás mellett döntenünk, ugyanis a fokozott izgalmi állapoton kívül megkímélhetjük vele a szukákat a méhgyulladástól, a kanokat pedig a rákos daganatoktól.

További veszélyforrások, amikre érdemes figyelni!

Tavasszal a jó idő beköszöntével és a frissítő séták alkalmával a kullancsok is előtérbe kerülnek. Az állatorvos szerint akár a csepp, akár a nyakörv mellett tesszük le a voksunkat, biztonságban érezhetjük állatunkat, ugyanis a ma kapható termékek megfelelő védelmet nyújtanak a kisméretű, ámde igen kártékony ízeltlábúak ellen. Azonban fontos, hogy figyeljünk a választott termék hatékonyságára vonatkozó lejárati időre, ami a cseppek esetében egy hónapon át, a nyakörv használatával pedig körülbelül 8 hónapon keresztül nyújt védelmet.

Tavasztól függetlenül, egész évben fontos, hogy a lakásban tartott állatoknak megfelelő környezetet biztosítsunk. „Nem szabad elfelejteni, hogy kisállatoknak sem törhetetlen a csontozatuk, így ha leesnek egy magas székről vagy bútorról, az pont olyan veszélyes számukra, mintha egy ember ugrana le egy nála sokkal magasabb felületről” - mondta Dr. Juhász Tamás.

Az állatorvos szerint éppen ezért sajnos igen gyakoriak a csonttöréssel kezelt kisállatok. Egy-egy műtét díja 10 000 Ft-tól akár több százezer forintos összegig is terjedhet, sőt egy-egy súlyos beavatkozás, mint például a csípő-, vagy pedig lábműtét többszöri beavatkozást és kiadást is jelenthet a gazdi számára.

Ezeket a balesethez köthető költségeket jelentősen csökkenthetik a kisállat-tulajdonosok megfelelő lakásbiztosítás kiválasztásával. A Groupama Garancia Biztosító, a lakásbiztosításba beépítve teszi lehetővé a házi kedvencekre – kutyákra, macskákra – szóló biztosítást, így az ügyfelek egy biztosítás áráért több szolgáltatást is kaphatnak.

Mire szól a „házi kedvencek” biztosítás?

A Groupama Garancia Biztosító a lakásbiztosítási szerződés keretén belül – Komfort vagy Prémium fedezet-csomag választása esetén – a biztosítási feltételeknek megfelelően kifizeti a hivatalosan előírt kötelező oltásokkal ellátott kutya, macska balesete vagy betegsége miatt orvosilag indokolt beavatkozás, gyógyítás költségeinek 80 százalékát, a szabályszerűen kiállított hiteles számla ellenében. A biztosítótársaság a nehéz pillanatokban is segítséget nyújt a háziállat tulajdonosoknak, hiszen a balesetben meghalt kedvenc – kutya, macska – temetésének, illetve hamvasztásának költségeit, az ilyen tevékenységre hatósági engedéllyel rendelkező vállalkozó által igazolt, hiteles számla ellenében teljes egészében (a biztosítási összeg mértékéig) átvállalja az állat gazdájától.Szerző: szabadban
Forrás: CPR

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum